Vlastnosti

Dobrý design nesmí být křehký. Dobrý design nesmí být ani nepraktický.

Neruší a jsou pevné

Aby byly naše kuchyňské linky ještě pevnější a odolnější, jsou všechny součásti, přední plochy sestavy opatřeny vlepeným voštinovým jádrem, ktere je zalisováno pod tlakem 5 tun. Díky tomu jsou součásti přední plochy mimořádně lehké (o 20 % lehčí než dřevěná deska), a přesto pevné a odolné. Voštinové jádro má kromě toho tu přednost, že díky němu zmizel plechový hluk, typický pro kovové kuchyňské linky.

Tiba – Swiss Made

Smaltované kuchňské linky TIBA se v celém rozsahu vyrábějí ve Švýcarsku – v našem závodu v Bubendorfu v kantonu Basel-Landschaft. Při výrobě kombinujeme moderní plně automatizované stroje s osvědčenou ruční prací.

nezničitelný smalt

Jen málo materiálú má tak dlouhou historii jako smalt. První smaltovaná díla pochazí z doby před více než 3500 lety a vypadají pořád stejně jako v den vzniku. Od 19.století se smaltování používalo stále častěji i kvůli ochranné funkci, například ve farmaceutickém průmyslu nebo při stavbě tunelů.

vysoce hygienický a odolný, s mnohastranným využitím

Smalt má i v současnosti řadu využití.Od ciferníků vysoce kvalitních hodinek až po vnitřní obložení silničních tunelů. Smaltoavné povrchy bez pórů jsou žádané všude tam , kde hraje důležitou roli hygiena-například ve farmaceutickém průmyslu nebo u nádobí.

 

výroba

Smalt je směs přírodních látek (křemen, živec, soda, jíl a pigment), která se při teplotě 900°C vtaví do nosného plechu.Na rozdíl od práškového lakování vytvoří smalt pevné spojení s ocelí.

Rozpouštědla ? sem s nimi !

Smalt je jako sklo – mastnota a nečistoty nemají šanci do povrchu proniknout. Díky smaltované povrchové úpravě můžete kuchyňskou linku dokonce, kdyby došlo na na nejhorší, čistit rozpouštědly, nitroředidly či benzínem, aniž by utrpěla poškození.